NorskFriluftsliv

Friluftsliv er ingen hobby, det er en livsstil!

Solformørkelse fra Larvik.

 • Publisert: 20.03.2015, 22:00
 • Kategori: Blogg.
 • Sett fra Larvik, solformørkelsen 2015.   


  20.03.2015

 • Publisert: 20.03.2015, 22:00
 • Kategori: Blogg.
 • 1 kommentarer
 • Norsk vinter idyll.

 • Publisert: 07.03.2015, 00:10
 • Kategori: Blogg.
 •  

  Vinter tur til Nordfjord (Sogn Og Fjordane).

   

  Pakker sekken med god biter til vinter frilufts liv, friluftsliv på vinterstid kan vær litt krevende men det er berre og regulere seg etter være og skru ned tempoe litt i vinter tiden. Avreise frå Larvik til Vestlande (Etne), fredags natt 13.02.14 er på Vestlande kl 06.09. Pakker alt som ska med av utstyr i bil på Vestlandet og så reiser vi oppover til Nordfjord, viss noen lurer på hvor det ligger så er det i (Sogn og fjordane) . Fjella her oppe er heilt fantastiske til frii kjøring og topp turer.


  kunst og natur hørre sammen!

  Kommer frem og rydder ut av bilen, får pakket alt inn på hytta så er det berre å få fyrt i gang middag og legge seg planen er og komme seg opp og få stått litt på ski på Søndagen alt.

   

  Vi skriver Søndag 15.02.15 i dag boken, planen bli topp tur med trøkk. Være er heilt fantastisk, litt varmt kansje. Formen er fin i gjengen så Fløtravarden 869 m.o.h er ein smal sak og bestige. Niste og kaffe hørre med på tur så vi legger inn ein niste pause på turen. Etter pause kjøre vi det vi kan hjem til hytta og koser oss resten av kvelden der.
  Vokner opp i sovepåsen tidlig på Måndag 16.02.15, inn på kjøkkene og setter på morra kaffe. Snar tur inne og sjekker være og det lukter fint vær, gutta som er med kommer litt etter litt avresie til fjelle kl 08.30 smørre niste og trakte kaffe til termos. Merke det litt på kroppen at vi hadde ein Liten oppvarmings tur til Fløtravarden dagen før men det er berre godt. I dag tenker vi og komme oss litt inn på fjelle og renne nen fine linjer (free kjøring) vere sier at det er litt varmt. Men vi tar turen for det, snø skred faren har vi hørt på radioen så vi veit at det kan var snøskred fare. Vi går inn mot Snøfjell som ligger på 1006 m.o.h har plukka noen linjer her vi skal renne. Det er heilt magisk i snøen og dagen blir berre heilt fantastisk rett og slett vi er lenge ut, heilt til mørke legger seg da fere vi hjem til hytta, spiser ein god middag kroppen i dag var så sliten at det var rett i seng kl 22.00.

   

  Tysdag er ein tung dag datoen er 17.02.15 og være har snudd heilt om til regn og sludd pluss en del tåke, sikten er elendig. Vi bestemmer oss for og vente med og fere opp på fjell til litt seiner på dagen. Tar ein tur opp over på fjell kl 12.30. men vi fere ikkje noe langt inn over vi bygger noen hopp og tar litt ski games (triks). Er tidlig hjemme i dag sirka klokka 17.00, blir ein koslig kveld med mimmring og kaffe i koppen.

  8.02.15 Frukosten er klar klokka 09.00 Onsdag morgon, være er ikkje til og skryte av men. Suge etter adrenalin og spenning er der. Så i dag blir det full dag inne på fjelle renne noen gode linjer og berre kjøre på med det som går. Skia er ny gleida og klar til og sprenge nye grenser. Dagen blir heilt super digg sjølv om ikkje være skulle optimalt så blir det bra. Evig optimist som vanlig vettu, det er bare og drive på og presse seg det som går og litt til.

   

  Være heller seg elendig så Torsdag 19.02.15 blir fri dag restitusjons dag er lurt.

   

  Fredag 20.02.15 være er meget bra det snør litt så i dag blir det enda meir pudder kjøring og koss. Men komme opp på fjelle og går inn over til dei linjene vi skal kjøre i dag, temperaturen er litt på vippe punkte til at det er litt for varmt snø skred fare 3 ? 4 i dag, det lureste ville vert og helt seg hjemme. Eg starte og tar føste linje, plutslig utløser det seg eit ras på 6-7 m brett. Det går rett over meg eg blir dratt med ned over og slår kne som er ganske elendig frå før men lære jo aldrig. Gutta som er med finn meg heldigvis, ringe til snøskuter og får kjørt meg ned frå fjell og på ein liten helse sjekk på legevakta. Eg husker ikkje svært mye av dette ting sjedde så alt for fort. Men ein ting som er sikkert det stopper ikkje meg til og forsette i det extreme game. Det ver noen sener så nesten hadde slete seg av og litt for slått kne skål. Gutta pakker ut på laurdag så vi kan setter kursen mot Vestlande (Etne) igjen sirka 7 timers kjøring ein veg med full bil i utstyr og greier huff det er trangt.  Vil takke Gutta som var med i år og å gjor denne turen SÅ RÅÅÅ BRAA !!!

   

 • Publisert: 07.03.2015, 00:10
 • Kategori: Blogg.
 • 0 kommentarer
 • hits